Recenzii filme si carti

Recenzii despre filme si carti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)

”Trambulina, bat-o vina!”, de Nicoleta Sibișan

Editura Cutiuța cu povești, Călărași, 2016
Ilustrații de Amandine Bănescu

Acum ceva timp, am scris despre cartea ”Căluțul din margaretă”, de Andreea Călinescu, apărută la aceeași editură, Cutiuța cu povești, care oferă, în plus față de altele, ideea de a personaliza cărțile pentru copii, cu mesaje și cu numele copilului vostru pe ele (sau ale altui copil, dacă vreți să le dăruiți mai departe). Astăzi, după ce băiatul meu a citit ”Trambulina, bat-o vina!”, atras de informațiile amuzante și inedite despre planete, stele sau meteoriți, am zis să fac și eu o încercare, pe care vi-o prezint în cele ce urmează.

Aș pune, în primul rând, cartea în rândul copiilor preșcolari, mai ales în ceea ce privește prima parte a cărții, care reunește versuri simple, cu rimă, ale Nicoletei Sibișan, cu ilustrației Amandinei Bănescu, având în centru o girafă ce dorește să sară cât mai sus cu trambulina, ”mulțumită” sfaturilor prietenei sale bufnița. Astfel, ajunge până în Lună și înapoi, prilej pentru mai multe animale să îi recunoască aventura și să se zbată pentru a o întoarce pe girafă de acolo. O parte pentru copii mici, așadar destul de nevinovată și, sper eu, pe placul lor.

Partea cea mai interesantă este însă cea finală, intitulată ”Descoperă Sistemul Solar cu Tina” și realizată cu ajutorul lui Adrian Șonka, de la Observatorul Astronomic București. Aici, avem parte de patru pagini foarte instructive, de tip ”Știați că…”, care conțin informații despre univers, galaxie, stele, constelații, dar mai ales despre planete, care sunt analizate atent, inclusiv cu un desen al sistemului nostru solar. În plus, pentru aprofundarea acestor informații, există și un test de recapitulare a acestor cunoștințe generale, care a fost parcurs cu entuziasm de băiatul meu, care este pasionat de geografie și de astronomie.

Așadar, un volum ce împletește amuzamentul unor ilustrații însoțite de text cu informații de ordin general privind planetele și stelele, care poate fi pe placul copiilor mici și interesați de cultura generală.

Puteți cumpăra cartea: Editura Cutiuța cu povești.

Îmi place să citesc, pe scurt. Altfel, sunt Project Manager al acestui blog colectiv cultural, unde pasiunea mea pentru cărți și filme se materializează în formă scrisă. Nu am pretenții să știu totul despre această lume, iar pasiunea rămâne pasiune. În rest, vă pot scrie și despre bere, și despre Grecia, despre călătorii sau despre familie. Dar azi n-am chef :)


« »

Parerea voastra

Ultimul vostru articol

Booking.com

FOTOVIVA - Fotografie de nunta si portret

Fotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premiumFotografie de nunta premium
Fotografie de nunta premium