Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărți pentru copii: Căluțul din margaretă, de Andreea Călinescu

Calutul din margareta”Căluțul din margaretă”, de Andreea Călinescu

Editura Cutiuța cu povești, Călărași, 2016
Ilustrații de Alexia Udriște

O nouă editură pe piața românească de carte pentru copii? Da, așa este, chiar dacă putem spune că această piață s-a tot dezvoltat între timp, dovadă fiind măcar cele câteva zeci de cărți pentru copii recenzate de noi, este mereu nevoie de prospețime, de oameni care scriu cu talent, de edituri care aduc în fața publicului cărți frumoase, cu povești simpatice, cu o realizare grafică atrăgătoare, cu ilustrații care să atragă pe cei mai mici.

Aceste condiții sunt îndeplinite și în această primă carte a Editurii Cutiuța cu povești, intitulată ”Căluțul din margaretă”, aparținând Andreei Călinescu. Este o poveste destul de simpatică și care este atrăgătoare pentru copiii preșcolari, mai ales pentru fete, de vreme ce este vorba despre o fetiță de câțiva anișori, Selena, aflată în vacanță la bunici. Ea vorbește cu florile și are marea surpriză că, la un moment dat, dintr-o margaretă, îi răspunde o voce, care se dovedi a fi un căluț mic, argintiu, pe numele lui Rază-de-Lună. El o va însoți în ceva aventuri interesante, pentru că el este prințul de pe Insula de Cristal, o insulă fără flori, aflată dincolo de nori.

939e5171dcf94e2fa46ca913674903b3_400_300

Vom descoperi că mesajul principal este că este foarte bine să îți asculți bunicii sau să asculți adulții care îți sunt apropiați, care sunt înțelepți și iau aproape mereu deciziile foarte calculat, principala grijă a lor fiind protejarea copiilor. În carte, sunt și câteva mici jocuri, povestea interacționând astfel cu cititorul, precum: ”scrie denumiri de flori”, mici probleme de matematică simplă (scăderi sau adunări), speciale pentru copiii mici. De asemenea, povestea împrumută și câteva elementele de basm, atât de atrăgătoare pentru cei mici, fie că vorbim de vrăjitoarea cea rea sau de regina porumbeilor.

Mi-au plăcut și cuvintele care au venit pe un flyer, odată cu cartea, care merită reproduse aici, pentru că au o mare legătură cu volumul: ”Oferă-i copilului tău ocazia de a se întreba, a-și răspunde, a-și imagina, a reflecta, a se juca, a fi eroul proprie sale povești!”. Da, cam asta este esența unei cărți, potrivite, aș spune eu, pentru copiii de 4-7 ani, jucăușe și cu o poveste simpatică, cu jocuri destul de antrenante și cu frumoase învățăminte.

Și, să nu uit, cărțile de la Editura Cutiuța cu povești pot veni personalizate, cu un mesaj și cu numele copilului vostru pe ele (sau ale altui copil, dacă vreți să le dăruiți mai departe).

Puteți cumpăra cartea: Editura Cutiuța cu povești.

Articole similare

Prin blogosfera literara (10 – 16 martie 2014)

Dan Romascanu

Și v-am spus povestea așa, de Florin Bican

Jovi Ene

Viața lui Nietzsche: ”Sunt dinamită!”, de Sue Prideaux

Jovi Ene

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult