Carti Carti pentru copii Recomandat

Cărţi pentru copii: Biblia ilustrată

1146„Biblia Ilustrată”

Editura Litera, 2010
Adaptare după textul biblic de Constantin Dragomir
Ilustraţii de S. Borisova

Când eram la şcoala generală, am învăţat o mare parte a poveştilor din Vechiul Testament prin intermediul unei „Biblii ilustrate”, care, pe acele timpuri, se găsea cu greu, iar primii paşi i-am urmat alături de un unchi, care mai târziu a ajuns preot. Aşadar, când m-am pus în faţa unei alegeri cu privire la cele mai bune cărţi pentru copii, la rang înalt s-a aflat o astfel de carte care reprezintă primul pas spre cunoştinţele generale privind religia creştină. Iar prima alegere a fost „Biblia ilustratăde la Editura Litera, o culegere de povestiri din Vechiul şi Noul Testament, de la Facerea Lumii şi până la Înălţarea lui Hristos.

Cum am regăsit această carte după atâţia ani? Şi cum este cartea pentru un copil de vârstă şcolară? În primul rând, poveştile sunt pe înţelesul tuturor, evitând redactarea pe versete sau capitole, aşa cum există în Biblie, şi încercând să fie pe înţelesul copiilor (cărora li se adresează în primul rând cartea), dar şi pe cel al adulţilor, care au lăsat de ceva timp, prinşi cu treburile cotidiene, studiul Bibliei deoparte. Cele două parţi mari, Vechiul Testament şi Noul Testament, explică cu detalii fiecare eveniment important al creştinătăţii, respectând totodată marile dogme ale religiei creştin-ortodoxe.

_1146_Page_1

În al doilea rând, fiecare poveste poate fi citită independent, fără a fi nevoie să respectăm o ordine a evenimentelor. De altfel, copilul meu a fost mai interesat de ceea ce reprezintă Paştele ortodox şi cum s-au petrecut lucrurile la răstignirea lui Hristos, tocmai din cauza faptului că, în perioada în care am primit cartea, petreceam această importantă sărbătoare a creştinătăţii. Dar sunt câteva povestiri la fel de interesante la vârste mici, precum Facerea lumii, Potopul, David şi Goliat, Naşterea lui Iisus Hristos, Cina cea de Taină sau Înălţarea lui Hristos.

_1146_Page_2

În al treilea rând, imaginile semnate de S. Borisova (cartea a fost prima dată editată de o editură din Moscova) sunt sugestive şi frumos realizate. De altfel, întreaga carte îmbracă o formă foarte frumoasă, ca mai toate cărţile pentru copii de la Editura Litera. Fiecare povestire are propria sa imagine, care se potriveşte ambianţei descrise, iar coperta este o splendoare, îmbogăţite cu frumoase icoane creştine.

O carte recomandată, un prim pas pentru înţelegerea creştinismului de către copiii dvs.!

Puteţi cumpăra cartea acum, de pe site-ul Editurii Litera.

Articole similare

100 de cărţi interzise. O istorie a cenzurii în literatura mondială

Jovi Ene

Prin blogosfera cinefilă (20 – 26 octombrie 2014)

Jovi Ene

Rusia pe înțelesul tuturor: „O scurtă istorie a Rusiei”, de Mark Galeotti

Jovi Ene

1 comment

vasile florian marius 25 iunie 2013 at 20:08

o vreau

Reply

Leave a Comment

Acest site folosește cookie-uri pentru a oferi servicii, pentru a personaliza anunțuri și pentru a analiza traficul. Dacă folosiți acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor. Filme-carti.ro prelucrează datele cu caracter personal furnizate de voi în cadrul înscrierilor la concursurile organizate pe blog, în scopul desemnării câștigătorilor. Doar datele câștigătorilor vor putea fi dezvăluite sponsorilor concursurilor respective. Datele personale nu vor fi folosite altfel. OK Aflați mai mult